Natural transmission

Natural Transmission systemet ble utviklet for å motvirke effektene av treghetsloven. Istedenfor å bruke vekter, hjul og kammer som overføringer bruker HUR pneumatisk teknologi og overføringer som etterligner funksjonen til musklene. Dette fører til at innstilt motstand alltid perfekt  imøtekommer kraften muskelen produserer under bevegelsen.

nt1        nt2

Uansett hurtigheten bevegelsen blir utført med, etterligner funksjonen til kroppens muskler og er tilpasset det faktum
at ingen av oss er helt like. Den jevne motstanden i øvelser på HUR apparater reduserer belastning på ledd og bindevev.

Vektmagasin baserte apparater
Motstanden en muskel må produsere forandrer seg gjennom en hel bevegelse (1RM). På vektmagasin baserte apparater forsøker produsentene å motvirke dette ved å benytte kamaksler. Uansett kamakselsystem er det behov for en ekstra kraft i begynnelsen av bevegelsen for å sette vekten i bevegelse. Mot slutten av bevegelsen er det også behov for en ekstra kraft i motsatt retning for å bremse vekten. Dett betyr at motstandskurven for vektmagasin baserte apparater forandrer seg avhengig av hvordan bevegelsen blir utført.

HUR Leg Extension Motstandskurve
Motstandskurven når du bruker et HUR apparat forholder seg jevn gjennom hele bevegelsen uavhengig av hvor hurtig den blir utført. Vektmagasinbasert utstyr fungerer bra ved styrketrening med lav hastighet. HUR apparatene derimot, gir deg like bra styrketrening ved lav som ved høy hastighet. Som bruker merker du dette ved at du har en jevn motstand igjennom hele bevegelsen. Denne mangelen på uønsket motstand gjør HUR apparatene spesielt velegnet for rehabiliteringstrening, trening for eldre, samt for idrettsutøvere.

nt3

nt4

Motstandskurven for et vektmagasin basert apparat
ved sakte og hurtig bevegelse med en motstand på 20 kg.